Eerste paar dagen Galapagos - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Lieke - WaarBenJij.nu Eerste paar dagen Galapagos - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Lieke - WaarBenJij.nu

Eerste paar dagen Galapagos

Blijf op de hoogte en volg Lieke

06 Mei 2013 | Ecuador, Quito

Holaaa
Na het afscheid bij Villa Ticca vorige week donderdag, was het plan om vrijdag met een taxi naar Quito te gaan. De taxi had ik de dag ervoor al geregeld en ook al betaald. Dus vrijdag om 12 uur stond ik beneden met al mijn koffers, maar nog geen taxi… Geen ramp, want alles en iedereen in Ecuador is te laat, dus ik had wel verwacht dat de taxi ongeveer een uurtje te laat zou zijn. Maar toen er om 2 uur nog geen taxi was, raakte ik wel een beetje ongeduldig. De moeder van mijn gastgezin ging met het taxi bedrijf bellen, en mn taxi was dus al bijna in Quito zonder mij… Heeeel gedoe, maar uiteindelijk konden ze niks voor me doen en was ik mn geld kwijt en moest ik maar een andere manier vinden om die dag nog in Quito te komen. Ik had toen maar besloten om met de bus te gaan. Dit ging nog wel beter dan ik had verwacht alleen werd ik behoorlijk aangestaard in de bus tussen alle Ecuadoriaanse mensen. In Quito aangekomen was ik hartstikke kapot, dus even wat gegeten en daarna een paar uurtjes slapen. Om 3 uur ’s nachts zou een taxi mij en Menno (een andere Nederlandse jongen) ophalen en naar het vliegveld brengen. We werden keurig netjes om 3 uur opgehaald en om half 4 waren we op het vliegveld. Veeeel te vroeg, want we hadden berekend dat de taxi een uur te laat zou zijn. Op het vliegveld aangekomen zag ik dat mijn vlucht een uur vertraagd was, dus hadden we helemaal zeeen van tijd…

Om kwart voor 8 zag ik in het vliegveld naar San Cristobal. De vlucht ging heel voorspoedig. Aangekomen om op vliegveld werd ik opgevangen en naar het studentenhuis gebracht. Het huis ligt best dichtbij het water en vanaf het terras boven is er een heel mooi uitzicht over zee. Ik deel een kamer samen met Tessa en Charlotte. Tessa’s moeder en oma waren die dag ervoor aangekomen op Galapagos en hadden een pakketje van thuis voor me meegenomen!! Super leuk want er zaten extra zomerkleren in, omdat ik die niet zoveel in mn koffer had ennnn dropjes!!! Lekkkerrr. En ook een heel lief kaartje.

Zondag ging ik samen met Tessa, haar moeder en oma en Charlotte een taxi huren voor een dag. We zijn eerst naar een meer geweest en daarna naar een centrum met reuzeschildpadden en daarna nog naar een super mooi strandje waar ik mn eerste blue footed boobie heb gezien!
Maandag zijn we naar het strand geweest en verder niet heel veel gedaan.
Dinsdag gingen we naar La Loberia, een heel mooi uitkijkpunt! Eerst langs een strand en daarna over rotsen klimmen. Het uitzicht was heel mooi en vanaf de rotsen kon je zeeschildpadden zien. Terug gekomen van La Loberia kreeg ik een heeeeeeeeel leuke verrassing, namelijk dat ik op cruise zou gaan, samen met Tessa en haar moeder en oma! Papa en mama hadden dit in Nederland al geregeld met de ouders van Tessa.. Echt een super verrassing!!! Donderdag zouden we vertrekken. Dinsdag avond ben ik nog uit eten geweest met Menno en Tessa’s moeder en oma haha. Daarna nog koninginnedag gevierd met alle Nederlanders en vooral de nep-Nederlanders, was heeel gezellig!
Woensdagochtend heb ik samen met Tessa de hele koelkast uitgeruimd, omdat alle denen weg waren en ze al hun (beschimmeld) eten hadden achtergelaten. Alles is nu weer schoon gelukkig.

Ik zal de aankomende dagen een verslag van de cruise online proberen te zetten, maar het internet hier is zooo slecht dat ik niet weet of dat lukt.
Maar in ieder geval, tot de volgende keeeer!
xxxxxxxxxx

• 07 Mei 2013 - 10:26

Hellen Steenkist:

Wat een leuk verslag Lieke, geniet nog maar lekker van alles!!!!

• 07 Mei 2013 - 16:22

Riet Oost:

Dag Lieke,wat een verrassingen zover weg, had je niet gedacht deze super verrassing van papa en mama. Cruise rond de Galapoloseilanden! Maar je foto's zijn geweldig en het is te zien dat je superrrrr geniet. Groetjes van opa en oma

• 08 Mei 2013 - 21:26

Froukje Kamps.:

Hoi Lieke
    Wat fijn dat het allemaal goed gaat ondanks dat de taxi niet op kwam dagen. en wat een mooie verassing van je ouders een cruise super. wens je nog veel reis plezier en pas goed op.
    Liefs Froukje.

• 09 Mei 2013 - 21:48

Martje Scheve:

Je zult wel denken wie is dit, ben gewoon de buurvrouw uit de straat .
    Die ff met je mam gepraat heeft en en heel verhaal vertelde jah dan word je nieuwsgierig he
    meid wat ondernemend ben jij geniet er lekker van en ik zal af en toe nog ff nieuwsgierig zijn,en je leuke verhalen en foto s bekijken.Nog heel veel plezier en een gr uut emmer-compascuum martje scheve

• 11 Mei 2013 - 19:57

Leo En Mannie:

Hier een berichtje uit Haarlem
    We hebben al je foto's bekeken.
    Je hebt daar een leuke vriendin ontmoet.
    Ik heb van je moeder gehoord,dat je 1 Juni weer thuis komt.
    De hartelijke groeten van Tante mannie en Oom leo.

• 11 Mei 2013 - 21:13

Alice:

Hallo Lieke,

Wat een ondernemende reis weer van Quito naar de galopoloseilanden.
    Je maakt wat mee. Nu maar genieten.... Een leuke cruise heb je al gemaakt, wat een leuke verrassing voor jou.
    Lieke geniet nog maar van je laatste weken daar. Veel plezier
    P.s. mooie fotos, ben benieuwd naar de rest.....

Liefs Alice